Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pianka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
jajko 5 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 1 szkl
kakao 2 łyżki
woda 4 łyżki
MASA MLECZNA
mleko 1/2 szkl
cukier 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 opakowanie
mleko w proszku 2 szkl
margaryna 25 dag
masa
mleko 1/2 l
budyń truskawkowy 2 szt
masło 15 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
twaróg 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pianka

Żółtka utrzeć z wodą i połową cukru. Białka ubić z pozostałym cukrem. Pianę połączyć z żółtkami i wymieszać z przesianą mąką , proszkiem do pieczenia i kakaem . Ciasto przelać do blachy. Piec w temp: 180' C około 20 minut. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Margarynę utrzeć na puszystą masę, ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku. Z budyniu, mleka i cukru ugotować gęsty krem, stale mieszając, schłodzić. Masło utrzeć z cukrem waniliowym i twarogiem mielonym, ucierając dodawać do schłodzonego kremu budyniowego. Wystudzony biszkopt posmarować kremem truskawkowym. Wstawić do lodówki do stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.09.2013 15:52
świetna ,lubię takie
KasiaK90 19.02.2013 13:20
pycha!
anja3107 19.02.2013 12:12
apetycznie wygląda
Andrzej8 19.02.2013 12:04
wygląda smakowicie
Anula 19.02.2013 11:50
Ale różowiutkie ciacho:)
gosia1988 19.02.2013 11:42
smakowicie wygląda
halina17 19.02.2013 11:34
Bardzo lubię ciasta z pianką i masą mleczną.
miki47 19.02.2013 11:22
pysznie się zapowiada
aga130982 19.02.2013 11:21
pyszne
aga130982 19.02.2013 11:21
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak