Pesto ze szczypioru czosnkowego

Pesto ze szczypioru czosnkowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczypiorek

    1 pęczek
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • oliwa

    1/2 szkl
  • orzeszki ziemne

    1/2 szkl
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1/2 łyżeczki
  • parmezan starty

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczypior płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera. Ząbki czosnku obieramy i kroimy na 3-4 kawałki, również wrzucamy do blendera. Dolewamy oliwę, wrzucamy orzeszki i sól. Wszystko blendujemy (ja osobiście nie blenduję pesto na zbyt gładką masę) i na koniec dodajemy starty ser, mieszamy i ewentualnie dosmaczamy solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 17.09.2016 09:39
ja robię bez czosnku, ale z migdałami :)
msmariusz 20.02.2016 19:25
wygląda cudnie i pewnie tak smakuje
inka2012 10.06.2015 14:09
inspirujące :)
Monika-twin 10.06.2015 13:52
takiego pesto nie jadlam,fajne.
Futka 10.06.2015 08:51
Pomysłowe i bardzo smakowite pesto :)
Iwusia 09.06.2015 23:43
um.... pycha !
IlonaAlbertos 09.06.2015 23:17
Bardzo lubię.
dollce 09.06.2015 23:08
super przepis
Jadwiga/Jaga85 09.06.2015 22:48
Apetycznie tutaj!
wwwiolka 09.06.2015 22:38
Bardzo fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat