Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pesto z suszonych pomidorów z migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone pomidory 250 g
oliwa czosnkowa 2 łyżki
płatki migdałowe 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
czosnek 1 ząbek
ser grana padano 30 g
oliwa 2 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pesto z suszonych pomidorów z migdałami

Płatki migdałowe podprażyłam na suchej patelni. Włożyłam do miski, dodałam resztę składników i zmiksowałam do uzyskania jednolitej masy.
Jeśli pasta będzie zbyt gęsta możemy dodać jeszcze trochę oliwy.
Podałam do makaronu.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak