Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
SKŁADNIKI
-
pomidory suszone w zalewie
0.75 szklanki -
orzechy nerkowca
50 gramów -
ser cheddar
50 gramów -
ząbek czosnku
1 sztuka -
oliwa
0.5 szklanki -
Papryka ostra mielona Prymat
1 szczypta -
Pieprz czarny Prymat w młynku
1 szczypta -
sól do smaku
1 szczypta
Sposób przygotowania
Nerkowce prażymy na suchej patelni lub w piekarniku. Do blendera wkładamy suszone pomidory, starty Cheddar, uprażone nerkowce i czosnek, wlewamy oliwę oraz dodajemy przyprawy. Wszystkie składniki miksujemy do momentu powstania odpowiedniej konsystencji. Życzę smacznego! :)
* Do przygotowania pesto możemy użyć także oliwy, którą zalane były pomidory.
Gotowe pesto przechowujemy w lodówce do około 7 dni. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Podałam je wymieszane z makaronem z dodatkiem bazylii, świeżych pomidorów i tofu.![]()
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się