Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Pesto z rukoli z ricottą

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola
30 g
anchois
2 sztuki
parmezan starty
15 g
migdały w płatkach
15 g
czosnek
1 ząbek
ricotta
1 łyżka
makaron spaghetti
200 g
oliwa
50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z rukoli z ricottą

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.


W tym czasie rukolę, anchois, czosnek, migdały zmiksuj na gładką masę. Dolewaj powoli oliwę miksując na niższych obrotach, do uzyskania dosyć gęstej emulsji. Dodaj ricottę i wymieszaj ponownie.


Makaron odcedź i wymieszaj z intensywnie zielonym pesto. Przełóż na talerz i udekoruj gałązkami rukoli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysiek3 20.01.2013 08:14
super
MartaKarasia90 25.11.2012 11:30
pysznie wygląda! ;)
edi 24.09.2012 12:47
wspaniałe
Sylwia56
Sylwia56 13.09.2012 12:14
ciekawe
Karolinka111 13.09.2012 12:12
smacznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak