Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z rukoli z ricottą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 30 g
anchois 2 sztuki
parmezan starty 15 g
migdały w płatkach 15 g
czosnek 1 ząbek
ricotta 1 łyżka
makaron spaghetti 200 g
oliwa 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z rukoli z ricottą

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.


W tym czasie rukolę, anchois, czosnek, migdały zmiksuj na gładką masę. Dolewaj powoli oliwę miksując na niższych obrotach, do uzyskania dosyć gęstej emulsji. Dodaj ricottę i wymieszaj ponownie.


Makaron odcedź i wymieszaj z intensywnie zielonym pesto. Przełóż na talerz i udekoruj gałązkami rukoli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysiek3 20.01.2013 08:14
super
MartaKarasia90 25.11.2012 11:30
pysznie wygląda! ;)
edi 24.09.2012 12:47
wspaniałe
Sylwia56
Sylwia56 13.09.2012 12:14
ciekawe
Karolinka111 13.09.2012 12:12
smacznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak