Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z rukoli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rukola 200 g
orzechy piniowe 20 g
oliwa 20 g
parmezan 50 g
orzechy nerkowca 10 g
sok z cytryny 5 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z rukoli

Rukolę dokładnie myjemy i suszymy, Na suchej patelni smażymy przez 1-2 minuty orzechy pinii. Dodajemy rukolę pinii, orzechy nerkowca i starty parmezan do rozdrabniacza. Wyciskamy sok z jednej cytryny i zaczynamy miksować. Dodajemy oliwę z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem. Ponownie całość miksujemy na gładką masę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 31.01.2016 13:57
dobry przepis
mikrusiak 31.01.2016 13:44
co za kolorek :) robi wrażenie :)
Jolcia_90 31.01.2016 13:34
piękny intensywny kolor :) Ciekawe składniki, musi być smacznie :)
Barbara13 31.01.2016 11:08
prosty i przydatny przepisik
agaK. 30.01.2016 22:11
Na pewno do wielu rzeczy będzie super pasować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak