Pesto z rukoli

Pesto z rukoli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    1/2 opakowania
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • słonecznik łuskany

    1 garść
  • ser żółty

    10 dag
  • suszone pomidory

    1/2 słoiczka
  • oliwa z suszonych pomidorów

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rukolę, natkę, słonecznik, pomidory suszone miksujemy, w trakcie miksowania dolewamy olej- tyle aby uzyskać odpowiednia konsystencję.

Dodajemy ser żółty i doprawiamy solą i pieprzem.

Przechowujemy w lodówce w zamkniętym słoiczku kilka dni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jadwiga/Jaga85

05.03.2014 15:08
jeszcze nie jadłam!!!

Joannasz3190

05.03.2014 11:29
Z rukoli jeszcze nie jadłam, muszę spróbować :)

MarcinGotuje.pl

05.03.2014 10:51
ostatnio modne pesto z rukoli jest :) ja zapraszam na swoje z orzechami włoskimi

Pyszota

05.03.2014 10:24
bardzo lubię rukole i pewnie pesto też pyszne

brioszka

05.03.2014 10:10
uwielbiam pesto z rukoli :) jest wyraziste! a Twoje wygląda obłędnie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat