Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z roszponki i oliwek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 200 g
oliwki zielone 20 sztuk
słonecznik łuskany 1 łyżeczka
czosnek ząbki 1 ząbek
oliwa 1 łyżka

Porada

Użyłam oliwek nadzianych papryką.

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z roszponki i oliwek

1. Roszponkę dokładnie płuczemy i wrzucamy do miski. Blendujemy.
2. Wrzucamy oliwki i czosnek. Dokładnie blendujemy na gładką masę.
3. Wrzucamy ziarna słonecznika i wlewamy olej. Dokładnie blendujemy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem (ja nie doprawiam, gdyż dla mnie pesto jest już wystarczająco intensywne).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 17.05.2015 17:25
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak