Pesto z pietruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pietruszka zielona

    2 szklanki
  • słonecznik łuskany

    1/2 szklanki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • skórka z cytryny

    1/2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • oliwa

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekaną pietruszkę, startą skórkę z cytryny i resztę składników dokładnie zmiksować blenderem i doprawić.Pyszne do kanapek i makaronów :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malinka18 10.09.2012 16:50
rewelacja!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat