Pesto z czarnych oliwek, orzechów i kaparów

Pesto z czarnych oliwek, orzechów i kaparów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwki czarne Smak

    100 gram
  • kapary całe Smak

    2 łyżeczki
  • czosnek

    2 ząbki
  • orzechy laskowe

    15 sztuk
  • pieprz

  • sól

  • oliwa

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najszybciej przygotujemy pesto w blenderze.
Najpierw wrzucamy orzechy laskowe i mielimy na mniejsze kawałki.
Następnie wrzucamy pozostałe składniki i mielimy, aż do uzyskania jednolitej masy.

Pesto doskonale nadaje się do makaronów lub jako pasta do grzanek z lekkim serem camembert.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kejti

27.05.2014 13:27
Świetne pesto :-)

IwonaDD

20.01.2014 08:43
super połączenie smakowe orzechów i oliwek!

migotka28

06.01.2014 22:34
robiłam kiedyś ale to nie moje smaki

norweska20

23.12.2013 15:48
fajny pomysł

Patriszja

23.12.2013 09:15
mmmm smacznie wygląda :)

patryska76

23.12.2013 08:26
Ciekawa propozycja, z pewnością spróbuję ;-)

Zdzisław

23.12.2013 03:43
dla mnie smacznie podano

Adamorek

22.12.2013 22:50
wspaniałe pesto

Renata9

22.12.2013 21:12
takiego pesto jeszcze nie jadłam, ciekawe jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat