Pesto z awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 szt.
  • bazylia świeża

    1 szklanka
  • ząbki czosnku

    2 szt.
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • oliwa

    2 łyżki
  • orzechy nerkowca

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • parmezan starty

    3 łyżki
  • makaron spaghetti

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do blendera wrzucić obrany czosnek i orzeszki, rozdrobnić dodając oliwę.
Następnie dodać miąższ z awokado, listki bazylii i sok z cytryny.
Wszystko w miarę równomiernie rozdrobnić (tak jak nam to odpowiada), pod koniec doprawić pieprzem i solą do smaku.
Makaron ugotować al dente, według przepisu na opakowaniu.
Po odcedzeniu makaronu dodać pesto i dokładnie wymieszać, aby oblepiło makaron.
Po nałożeniu na talerze wierzch można posypać tartym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cris04 06.10.2016 13:29
pyszny makaron!
Franciszek 05.10.2016 18:04
super obiad
Patrycja33 05.10.2016 12:04
uwielbiam takie obiady :-)
Habibi 05.10.2016 11:19
uwielbiam szybkie makarony :)
AZgotuj 05.10.2016 10:44
Smaczny makaron:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat