Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pesto pietruszkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

natka pietruszki 2 pęczki
ser żółty 100 gram
pestki słonecznika 70 gram
olej rzepakowy 3/4 szklanki
sok z cytryny 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: pesto pietruszkowe

Natkę pietruszki myjemy i kroimy na kilka części. Ser długo dojrzewający kroimy na mniejsze kawałki. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni. Wszystko przekładamy do blendera, zalewamy oliwą i dodajemy sok z cytryny i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Pesto używamy do makaronu lub na kanapki albo do nachos

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 22.02.2016 07:25
smaczny dodatek
Małgorzata92 17.02.2016 12:28
Zdrowy dodatek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak