Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto bazyliowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bazylia świeża 1/2 szklanki
orzeszki pini (prażone) 1 łyżka
ząbki czosnku 2 posiekane
oregano świeże 2 łyżki (posiekanego)
oliwa 70 ml
parmezan starty 50 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto bazyliowe

Bazylię , orzeszki piniowe uprażone na suchej patelni , czosnek , oregano, szczyptę soli utarłem w moździerzu na pastę , Dodałem oliwę i ser . Wszystko dokładnie wymieszałem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 15.01.2017 15:17
warto zrobić
Krystyna32 11.11.2014 11:24
aromatyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak