Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bazylia 0,5 szkl
rukola 0,5 szkl
czosnek 4 ząbki
orzechy 0,25 szkl
oliwa 0,5 szkl
sól 0,5 łyżeczka
pieprz 0,25 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto

Rukolę i bazylię dokładnie myjemy i osuszamy. Dajemy do miksera razem z orzeszkami pini, solą i pieprzem oraz obranym i posiekanym czosnkiem. Wszystko miksujemy. Pod koniec po troszku wlewamy oliwę i ponownie miksujemy. Tak przygotowane pesto przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak