Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Perliczki z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

perliczka 50 dag
cienkie płaty słoniny 4 szt
cebula 4 szt
pieczarki 30 dag
ser żółty 10 dag
masło 5 łyżek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Perliczki z pieczarkami

Perliczkę umyć i osuszyć. do środka wsypać starty żółty starty ser wymieszany z solą pieprzem. Pierś posypać solą, pieprzem, obłożyć płatami słoniny i zrumienić w brytfannie z połową masła. Cebulę posiekać i podsmażyć na reszcie masła, dodać pieczarki i dusić przez około 10 minut. Cebulki i pieczarki ułożyć wokół perliczki i piec około 1 godziny w temperaturze 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 10.02.2012 14:23
zjadlabym :)
Wacław 06.12.2011 19:21
fajne !
Reda 03.11.2011 18:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak