Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Perliczka po belwedersku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

perliczka 1
słoniny 15 dag
chrzanu tartego 5 dag
rodzynków 5 dag
śmietany 150 ml
soku z cytryny 5 łyżek
cytrynowa skórka
pomarańczowa skórka
tłuszcz 1 (do pieczenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Perliczka po belwedersku

Perliczkę natrzeć przyprawami. Pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Śmietanę wymieszać z chrzanem, rodzynkami, startymi skórkami pomarańcza i cytryny i sokiem z cytryny. Polać perliczkę pod koniec pieczenia. Upieczoną pokroić na porcję, polać sosem, który zebrał się w brytfannie.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

borys 03.06.2010 11:53
Napewno jest to pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak