Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Peperonata (bigos włoski)

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 2 szt.
olej 2 łyżki
masło 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
dynia 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Peperonata (bigos włoski)

Kroki postępowania

1
Przygotowanie:
Cebule pokroić i udusić na oleju z masłem.
Krok 1 - Peperonata (bigos włoski) foto
2
Następnie dodać pomidory obrane ze skórki( mogą być z puszki), paprykę w proszku oraz pokrojoną dynię.
Krok 2 - Peperonata (bigos włoski) foto
3
Gotować do miękkości , w razie potrzeby doprawić solą do smaku i podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Krok 3 - Peperonata (bigos włoski) foto
4
Możemy również przełożyć resztę potrawy do słoików i zapasteryzować.
Krok 4 - Peperonata (bigos włoski) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 23.11.2014 12:21
Fajny pomysł na wykorzystanie dyni. Takiego specjału jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak