Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne ze szpinakiem, pomidorami suszonymi i fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

penne 200 g
szpinak w liściach
parmezan starty 50 g
pomidory suszone w zalewie 8 szt
ząbki czosnku 2 szt
feta 0,5 op
sok z cytryny
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Penne ze szpinakiem, pomidorami suszonymi i fetą

1) Ugotować penne al dente
2) Czosnek pokroić w plastry i usmażyć
3) Pomidory pokroić w paski i z marynatą dodać do czosnku
4) Odcedzone penne dodać na patelnię
5) Dorzucić porwane liście szpinaku (bez łodyg)
6) Całość skropić sokiem z cytryny, dodać parmezan, przyprawić i lekko podsmażyć
7) Podawać na talerzu z pokruszoną fetą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 08.02.2014 19:04
Moje smaki. Lubie takie.
jowant 08.02.2014 16:12
ciekawie wygląda :)
patryska76 08.02.2014 15:49
Bardzo smaczne danie ;-)
marcia7 08.02.2014 15:47
doskonały obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak