Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne ze szpinakiem i mozzarellą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 200 g
szpinak mrożony 220 g
ząbek czosnku 1 szt
masło 50 g
mozzarella w kulce 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Penne ze szpinakiem i mozzarellą

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu z dodatkiem soli. Na patelni rozpuszczamy masełko. Dodajemy szpinak i doprowadzamy do rozmrożenia szpinaku. Po tym czasie dodajemy przepuszczony przez praskę jeden ząbek czosnku. Mozzarellę kroimy w kostkę i dodajemy na patelnię. Na sam koniec wrzucamy makaron. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.01.2016 19:46
lubię bardzo
Margo1 14.11.2015 15:41
Nie robiłam takiej potrawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak