Penne ze szpinakiem

Penne ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    1 opakowanie
  • szpinak mrożony

    1 opakowanie
  • ser feta

    1 opakowanie
  • czosnek

    3 ząbki
  • Pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • pomidory suszone Smak

    3 sztuki
  • śmietana 18 proc

    100 ml
  • majeranek Prymat

    szczypta
  • sól i pieprz

    do smaku
  • ser żółty

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Penne ze szpinakiem foto
Szpinak rozmrażamy na patelni na odrobinie oleju.
Dodajemy następnie czosnek i rozkruszony drobno ser feta.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Penne ze szpinakiem foto
Penne ( czym większe tym lepiej) nadziewamy farszem i układamy w naczyniu do zapiekania.
Krok 3 - Penne ze szpinakiem foto
Pomidory z puszki miksujemy ze śmietaną i pomidorami suszonymi. Dodajemy majeranek i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Zalewamy makaron i posypujemy żółtym serem.
Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

09.04.2017 23:00
Wspaniała potrawa ;)

tomek18

26.03.2017 17:37
mniam! pyszny obiadek

Motorek

24.03.2017 09:31
bardzo dobre

Bernadeta1

20.03.2017 19:37
smaczne jedzonko, moje smaki

Stenka

20.03.2017 19:17
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat