Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron penne
1 opakowanie -
szpinak mrożony
1 opakowanie -
ser feta
1 opakowanie -
czosnek
3 ząbki -
pomidory krojone z puszki
1 puszka -
pomidory suszone Smak
3 sztuki -
śmietana 18 proc
100 ml -
Majeranek suszony Prymat
szczypta -
sól i pieprz
do smaku -
ser żółty
100 g
Przepis i sposób przygotowania Penne ze szpinakiem
Kroki postępowania

Dodajemy następnie czosnek i rozkruszony drobno ser feta.
Przyprawiamy solą i pieprzem.


Zalewamy makaron i posypujemy żółtym serem.
Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę.
Komentarze (5)