Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne ze szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 250 g
szpinak świeży lub mrożony 400 g
serek topiony 1 szt
olej
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Penne ze szpinakiem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na patelnię wrzucamy szpinak (ja miałam mrożony). Gdy woda odparuje dodajemy olej. Następnie dodajemy serek topiony. Ja użyłam serka śmietankowego. Gdy nam się rozpuści mieszamy wszystko i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron odcedzamy i ponownie wkładamy do garnka. Dodajemy szpinak. Wszystko razem mieszamy a następnie wykładamy na talerze.

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 01.05.2015 21:31
lubię bardzo szpinak!
misia53 01.05.2015 21:00
chćętnie zrobię taki obiad
pestka 01.05.2015 15:34
bardzo smaczny obiad
dollce 01.05.2015 13:35
Zdecydowanie moje smaki :)
MałaMi89 01.05.2015 13:00
Robiłam, ale zamiast topionego serka feta i pomidorek. Tak też musi być smacznie!
barbara11561 01.05.2015 12:35
smacznie wygląda
Aleksandra/Olcia 01.05.2015 12:23
z serkiem topionym nie próbowałam
Ania321 01.05.2015 11:57
smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak