Penne ze schabem i brokułami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    25 dag
  • pieczarka

    15 dag
  • makaron penne

    10 dag
  • schab

    10 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    do smażenia
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuły i pieczarki umyć, pokroić na kawałki, czosnek przecisnąć przez praskę. Na rozgrzaną patelnię teflonową skropioną oliwą z oliwek przełożyć brokuły, pieczarki, dodać czosnek, doprawić solą oraz pieprzem. Całość podsmażać do miękkości.
Mięso umyć, przełożyć na patelnię teflonową skropioną oliwą, doprawić przyprawami i smażyć do uzyskania złocistego koloru
Na gotującą się, lekko posoloną wodę włożyć makaron i gotować przez 10 minut. Następnie gotowy makaron odcedzić, przełożyć na patelnię z brokułami, dokładnie wymieszać i posypać bazylią. Makaron podawać z mięsem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 07.03.2014 22:57
na pewno bardzo dobre
Rafcio 04.01.2014 22:57
szybko prosto i smacznie
fotoviderek 08.12.2013 12:02
Typowo moje smaki, pycha :)
Kuchenka 08.12.2013 10:05
rewelacja :)
lara 08.12.2013 09:03
prosty i pyszny obiad
maciek7 08.12.2013 08:14
przepyszne danie
Zdzisław 08.12.2013 02:48
ale smakołyki podano
sanielcia 07.12.2013 23:56
smaczne danie :)
gosia561 07.12.2013 23:20
doskonały obiad
Gracer 07.12.2013 23:08
Smaczny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat