Penne z tuńczykiem i oliwkami

Penne z tuńczykiem i oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • serek śmietankowy

    1 szt
  • makaron penne

  • oliwki

  • tuńczyk kawałki w oleju

    2 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Penne z tuńczykiem i oliwkami

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Olej z tuńczyka wlewamy na patelnie i podsmażamy na nim cebulę, wyciskamy ząbki czosnku i dodajemy tuńczyka oraz serek śmietankowy, mieszamy, chwilę podsmażamy.Na sam koniec dodajemy pokrojone na pół oliwki, mieszamy Polewamy makaron i gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

bami 03.05.2011 00:31
Uwielbiam penne! Danie prezentuje się znakomicie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat