Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z tuńczykiem i oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
serek śmietankowy 1 szt
makaron penne
oliwki
tuńczyk kawałki w oleju 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z tuńczykiem i oliwkami

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Olej z tuńczyka wlewamy na patelnie i podsmażamy na nim cebulę, wyciskamy ząbki czosnku i dodajemy tuńczyka oraz serek śmietankowy, mieszamy, chwilę podsmażamy.Na sam koniec dodajemy pokrojone na pół oliwki, mieszamy Polewamy makaron i gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 03.05.2011 00:31
Uwielbiam penne! Danie prezentuje się znakomicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak