Penne z tuńczykiem

Penne z tuńczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    1 opakowanie
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • kukurydza

    1 puszka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • pieczarki

    30 dkg
  • oliwki czarne

    1 garść
  • sos słodko-kwaśny

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki z cebulką podsmażamy. Dodajemy sos,odsączonego z oliwy tuńczyka, kukurydzę i oliwki. Całość gotujemy kilka minut. Makaron penne gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Makaron odcedzamy i przekładamy do sosu- mieszamy. Przekładamy na talerze i posypujemy żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika111 09.01.2012 17:51
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat