Penne z sosem paprykowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    250 gram
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • woda

    1 szkl
  • sól

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oliwie z oliwek, paprykę pokroić w cienkie paseczki i dodać do cebuli , podlać wodą i dusić aż papryka zrobi się miękka. Wtedy dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku solą i pieprzem. Aby zagęścić sos rozrabiamy łyżkę mąki w odrobinie wody i dodajemy do sosu, żeby zakipiał. Makaron rurki gotujemy w osolonej wodzie, wykładamy na talerz i na środek wykładamy sos.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda24 27.03.2013 11:44
lubię makaron, ten jest pysznie podany
reniatka 27.03.2013 11:21
super obiad i nawet w post sie nadaje
Paolcia 27.03.2013 11:17
łał wygląda pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat