Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z sosem paprykowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 250 gram
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
woda 1 szkl
sól do smaku
oliwa do smażenia
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z sosem paprykowym

Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oliwie z oliwek, paprykę pokroić w cienkie paseczki i dodać do cebuli , podlać wodą i dusić aż papryka zrobi się miękka. Wtedy dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku solą i pieprzem. Aby zagęścić sos rozrabiamy łyżkę mąki w odrobinie wody i dodajemy do sosu, żeby zakipiał. Makaron rurki gotujemy w osolonej wodzie, wykładamy na talerz i na środek wykładamy sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 27.03.2013 11:44
lubię makaron, ten jest pysznie podany
reniatka 27.03.2013 11:21
super obiad i nawet w post sie nadaje
Paolcia 27.03.2013 11:17
łał wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak