Penne z sardynkami,pomidorami i oliwkami czarnymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    250 g
  • pomidory krojone z puszki

    1 sztuka
  • oliwki czarne

    10 sztuk
  • Szczypiorek cienki

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • cabula biała

    1/2 lub mała sztuki
  • sól

    do smaku
  • sardynki

    mała (w oleju)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.Na patelni bez tłuszczu wrzucamy sardynki razem z olejem. Cebulę kroimy w mała kosteczkę, czosnek kroimy w cienkie plastry. Dodajemy do sardynek i smażymy ok 10 minut. Dodajemy pomidory w puszce. Doprawiamy sola i pieprzem. Oliwki kroimy na pól. Na talerzu układamy makaron,polewamy sosem. Dekorujemy szczypiorkiem cienkim i oliwkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 28.08.2013 21:57
Pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat