Penne z rzodkiewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    300 g
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • śmietana słodka

    150-200 ml
  • masło

    1 łyżka
  • natka pietruszki

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Rzodkiewki myjemy, kroimy w kostkę.
W rondlu rozpuszczamy masło, wrzucamy rzodkiewki i dusimy pod przykryciem (na wolnym ogniu) ok. 10 min. Następnie dodajemy śmietanę, dokładnie rozprowadzamy, dusimy kilka minut, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy, podajemy z posiekaną natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 23.06.2017 17:24
rzodkiewka w sosie,to dopiero pomysł !
Renataj 22.06.2017 22:43
Ciekawy pomysł:)
Jolanta40 22.06.2017 21:01
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat