Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z rzodkiewką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 300 g
rzodkiewka 1 pęczek
śmietana słodka 150-200 ml
masło 1 łyżka
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z rzodkiewką

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Rzodkiewki myjemy, kroimy w kostkę.
W rondlu rozpuszczamy masło, wrzucamy rzodkiewki i dusimy pod przykryciem (na wolnym ogniu) ok. 10 min. Następnie dodajemy śmietanę, dokładnie rozprowadzamy, dusimy kilka minut, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy, podajemy z posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 23.06.2017 17:24
rzodkiewka w sosie,to dopiero pomysł !
Renataj 22.06.2017 22:43
Ciekawy pomysł:)
Jolanta40 22.06.2017 21:01
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak