Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z pulpecikami wieprzowo-drobiowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaronu penne 500 g
mielonego mięsa wieprzowego 15 dag
mielonego mięsa drobiowego 15 dag
jajko
cebula
przecieru pomidorowego 0,5 szklanki
ząbek czosnku
oliwa
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z pulpecikami wieprzowo-drobiowymi

Makaron ugotować al dente. Do mięsa dodać jajko, drobno posiekaną cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Składniki połączyć, uformować niewielkie kuleczki i przełożyć je do rondelka z niewielką ilością gorącej wody, gotować dopóki nie zrobią się miękkie. Następnie dodać do nich przecier pomidorowy wymieszany z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną bazylią i odrobiną oliwy z oliwek. Zagotować. Gotowym sosem polać makaron, posypać parmezanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak