Penne z pulpecikami wieprzowo-drobiowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaronu penne

    500 g
  • mielonego mięsa wieprzowego

    15 dag
  • mielonego mięsa drobiowego

    15 dag
  • jajko

  • cebula

  • przecieru pomidorowego

    0,5 szklanki
  • ząbek czosnku

  • oliwa

  • parmezan

    starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Do mięsa dodać jajko, drobno posiekaną cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Składniki połączyć, uformować niewielkie kuleczki i przełożyć je do rondelka z niewielką ilością gorącej wody, gotować dopóki nie zrobią się miękkie. Następnie dodać do nich przecier pomidorowy wymieszany z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną bazylią i odrobiną oliwy z oliwek. Zagotować. Gotowym sosem polać makaron, posypać parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat