Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Penne z pulpecikami wieprzowo-drobiowymi

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaronu penne
500 g
mielonego mięsa wieprzowego
15 dag
mielonego mięsa drobiowego
15 dag
jajko
cebula
przecieru pomidorowego
0,5 szklanki
ząbek czosnku
oliwa
parmezan
starty

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z pulpecikami wieprzowo-drobiowymi

Makaron ugotować al dente. Do mięsa dodać jajko, drobno posiekaną cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Składniki połączyć, uformować niewielkie kuleczki i przełożyć je do rondelka z niewielką ilością gorącej wody, gotować dopóki nie zrobią się miękkie. Następnie dodać do nich przecier pomidorowy wymieszany z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną bazylią i odrobiną oliwy z oliwek. Zagotować. Gotowym sosem polać makaron, posypać parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak