penne z pieczarkami i miesem mielonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

    1 paczka
  • pieczarki

    500 gram
  • mięso mielone wołowe

    300 gram
  • smietana 18%

    100 ml
  • cebula biała

    1 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

na osobnych patelniach -smazymy cale pieczarki z drobno posiekana cebula, doprawiamy sola i pieprzem, zalewany woda, dusimy
- mieso mielone poprawiamy kucharkiem, smarzymy do lekkiego zarumienienia, mieszajac i rozdrabniajac na male czastki, przekladamy do duszonych pieczarek, calosc dusimy jeszcze 10 min , studzimy dolewamy smietane,
powstalym sosem polewamy swiezo ugotowany makaron posypujemy wybrana zieleninka i ewentualnie tartym serem, szybkie i proste smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat