Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron rurki
1 paczka -
pieczarki
500 gram -
mięso mielone wołowe
300 gram -
smietana 18%
100 ml -
cebula biała
1 szt -
Kucharek przyprawa uniwersalna
1 do smaku
Przepis i sposób przygotowania penne z pieczarkami i miesem mielonym
- mieso mielone poprawiamy kucharkiem, smarzymy do lekkiego zarumienienia, mieszajac i rozdrabniajac na male czastki, przekladamy do duszonych pieczarek, calosc dusimy jeszcze 10 min , studzimy dolewamy smietane,
powstalym sosem polewamy swiezo ugotowany makaron posypujemy wybrana zieleninka i ewentualnie tartym serem, szybkie i proste smacznego
Komentarze (0)