Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z pesto z suszonych pomidorów i cieciorką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 70 g
cieciorka konserwowa 1/2 puszki
pomidory suszone w zalewie 5 szt
orzechy włoskie 7 szt
czosnek 1 ząbek
bazylia świeża
oliwa 3 łyżki
parmezan starty
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z pesto z suszonych pomidorów i cieciorką

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, zostawić 1/2 szklanki wody z gotowania.
Przygotować pesto: zmiksować suszone pomidory, orzechy, bazylię, czosnek i oliwę.
W garnku, lub na patelni wymierzać pesto z wodą pozostałą po gotowaniu makaronu, gotować ok 1 min na wolnym ogniu. Dodać ugotowany makaron, ciecierzycę, parmezan i świeżo zmielony pieprz. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 26.04.2016 13:12
bardzo smacznie wygląda
Róża1 23.04.2016 17:02
fajny przepis !!!!!!!!!
jagoda5913 23.04.2016 14:51
ciekawy pomysł
endzi
endzi 23.04.2016 13:52
Ciekawie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak