Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z pesto z rukwi wodnej

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Tym razem zapraszam na makaron penne z pesto z rukwi wodnej oraz pomidorkami koktajlowymi. Danie jest szybkie, proste w przygotowaniu, ale jakie pyszne! :D

Składniki:

SKŁADNIKI

rukiew wodna 2 pęczki
parmezan starty 40 gramów
orzechy włoskie 40 gramów
czosnek 1 ząbek
oliwa 0.5 szklanki
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 szczypta
sól 1 szczypta

POZOSTAŁE SKŁADNIKI

makaron penne 200 gramów
pomidorki koktajlowe 15 sztuk

Porada

Pesto z rukwi wodnej jest także świetnym dodatkiem do ryb, kanapek oraz pieczonych warzyw. Gotowe pesto możemy przechowywać w lodówce do 7 dni w szczelnie zamkniętym słoiczku.

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z pesto z rukwi wodnej

KROK 1. Umyte i osuszone listki rukwi wodnej wkładamy do rozdrabniacza wraz z czosnkiem, startym parmezanem i orzechami włoskimi (można je wcześniej delikatnie uprażyć). Wszystko zalewamy oliwą z oliwek i miksujemy dla odpowiedniego rozdrobnienia oraz połączenia składników. Gotowe pesto doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

KROK 2. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z wcześniej przygotowanym pesto. Danie podajemy z pomidorkami koktajlowymi.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak