Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z mięsem, warzywami i rydzami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
cukinia żółta 1 szt
mięso mielone wieprzowe 500 g
papryka czerwona
rydze 40 dag
smietana 18% 2 łyżki
makaron penne 500 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 2 łyżki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z mięsem, warzywami i rydzami

Kroki postępowania

1
Cukinię żółtą i paprykę myjemy i kroimy w kostkę.
Krok 1 - Penne z mięsem, warzywami i rydzami foto
2
Na oliwie przysmażamy pokrojone w kostkę cebule i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, gdy nam się zrumieni wrzucamy do niej mięso mielone i smażymy, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Penne z mięsem, warzywami i rydzami foto
3
Na drugiej patelni również na oliwie smażymy pokrojone rydze z natką pietruszki, wcześniej oczyszczone, lekko posolone., grzyby smażymy ok 20 min.
Krok 3 - Penne z mięsem, warzywami i rydzami foto
4
Do garnka przekładamy mięso z cebulą, wsypujemy pokrojone warzywa cukinie i paprykę, podlewamy wodą i dusimy.
Krok 4 - Penne z mięsem, warzywami i rydzami foto
5
Na koniec grzyby mieszamy z reszta składników, dodając śmietanę.
Krok 5 - Penne z mięsem, warzywami i rydzami foto
6
Makaron gotujemy na al dente, odcedzamy wsypujemy do potrawki grzybowo-warzywnej z mięsem , dusimy ze sobą minutę i podajemy.
Krok 6 - Penne z mięsem, warzywami i rydzami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak