Przepis i sposób przygotowania na: PENNE Z MIELONYM I POMIDORAMI
CEBULĘ I PIECZARKI KROIMY W DROBNĄ KOSTECZKĘ, NA PATELNIE WLEWAMY OLEJ, DODAJEMY POKROJONĄ CEBULĘ I PIECZARKI. WARZYWA SOLIMY TROCHĘ ABY PUŚCIŁY WODĘ I DUSIMY NA PATELNI. NA DRUGIEJ PATELNI SMAŻYMY MIĘSO MIELONE Z CZOSNKIEM, PRZYPRAWIAMY SOLĄ, PIEPRZEM, PAPRYKĄ OSTRĄ ORAZ DODAJEMY ZIOŁA PROWANSALSKICH.USMAŻONE MIĘSO PRZEKŁADAMY DO UDUSZONYCH PIECZAREK. DO CAŁOŚCI DODAJEMY PUSZKĘ POMIDORÓW KROJONYCH ORAZ 2 ŁYŻKI KONCENTRATU POMIDOROWEGO. DUSIMY WSZYSTKO DO ODPAROWANIA WODY. NA KONIEC DODAJEMY KUBEK (DUŻY) ŚMIETANY 18%. CAŁOŚĆ MIESZAMY, DODAJEMY POKROJONĄ NATKĘ PIETRUSZKI (ŚWIEŻA LUB MROŻONA) ORAZ W RAZIE POTRZEBY DOPRAWIAMY DO SMAKU SOLĄ I PIEPRZEM.MAKARON WYKŁADAMY NA TALERZ, POLEWAMY SOSEM, POSYPUJEMY STARTYM SEREM ŻÓŁTYM ORAZ SZCZYPIORKIEM.
SMACZNEGO.