Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PENNE Z MIELONYM I POMIDORAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 1/2 OPAKOWANIA
mięso mielone wieprzowe 30 DKG
ser żółty 20dkg
Papryka ostra mielona Prymat
śmietana 18 proc 1
cebula 3
czosnek ząbki 3
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
natka pietruszki
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: PENNE Z MIELONYM I POMIDORAMI

MAKARON GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE.
CEBULĘ I PIECZARKI KROIMY W DROBNĄ KOSTECZKĘ, NA PATELNIE WLEWAMY OLEJ, DODAJEMY POKROJONĄ CEBULĘ I PIECZARKI. WARZYWA SOLIMY TROCHĘ ABY PUŚCIŁY WODĘ I DUSIMY NA PATELNI. NA DRUGIEJ PATELNI SMAŻYMY MIĘSO MIELONE Z CZOSNKIEM, PRZYPRAWIAMY SOLĄ, PIEPRZEM, PAPRYKĄ OSTRĄ ORAZ DODAJEMY ZIOŁA PROWANSALSKICH.USMAŻONE MIĘSO PRZEKŁADAMY DO UDUSZONYCH PIECZAREK. DO CAŁOŚCI DODAJEMY PUSZKĘ POMIDORÓW KROJONYCH ORAZ 2 ŁYŻKI KONCENTRATU POMIDOROWEGO. DUSIMY WSZYSTKO DO ODPAROWANIA WODY. NA KONIEC DODAJEMY KUBEK (DUŻY) ŚMIETANY 18%. CAŁOŚĆ MIESZAMY, DODAJEMY POKROJONĄ NATKĘ PIETRUSZKI (ŚWIEŻA LUB MROŻONA) ORAZ W RAZIE POTRZEBY DOPRAWIAMY DO SMAKU SOLĄ I PIEPRZEM.MAKARON WYKŁADAMY NA TALERZ, POLEWAMY SOSEM, POSYPUJEMY STARTYM SEREM ŻÓŁTYM ORAZ SZCZYPIORKIEM.
SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 01.06.2014 22:38
Lubię takie jedzonko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak