Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z kurkami w sosie śmietanowo - koperkowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne do smaku
śmietana proc 200 ml
kurki 300 gramów
koperek graść
cebula 1 sztuka
masło 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z kurkami w sosie śmietanowo - koperkowym

W tym konkretnym daniu użyłam wcześniej obgotowanych grzybów, dlatego czas duszenia, jaki podaję jest krótki. W przypadku użycia surowych grzybów, przed dodaniem śmietany grzyby należy dusić 10 minut, a później jeszcze około 15 ze śmietaną.

Ugotuj makaron.

Cebulę pokrój w kostkę.

Na rozgrzanej patelni rozpuść masło i zeszklij na nim cebulkę. Dodaj grzyby (jeśli używasz surowych, przeczytaj nagłówek tego posta) i przypraw solą i pieprzem. Po 5 minutach zalej całość śmietanką i dodaj koper. Podgrzewaj do zgęstnienia.

Całość możesz przed podaniem wymieszać z makaronem i serem żółtym, albo polać sosem makaron.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 08.11.2012 10:45
pychota
PIOTR11 07.11.2012 23:05
apetyczne
monisia8585 17.10.2012 15:54
Rewelka :)
Bogusiaz 17.10.2012 15:09
rewelacja
ziutula
ziutula 17.10.2012 15:02
smacznie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak