Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z kurczakiem w szpinakowym sosie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna
makaron penne 400 g
szpinak mrożony 250 g
ząbki czosnku 5 - 6
serek topiony 150 - 200 g
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z kurczakiem w szpinakowym sosie

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na rozgrzanym oleju. Podlać odrobiną wody i wrzucić zamrożony szpinak. Przykryć i dusić do całkowitego rozmrożenia się szpinaku, mieszając od czasu do czasu. Zdjąć pokrywkę i odparować nadmiar wody.

Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz pokrojony na kawałki serek topiony ( dałam serek o smaku śmietankowym ). Wymieszać i poczekać do całkowitego rozpuszczenia się serka. Doprawić solą i pieprzem.

Gotowy sos połączyć z ugotowanym na sposób al dente makaronem, dokładnie wymieszać. Można posypać startym serem, np. parmezanem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 19.02.2014 20:53
uwielbiam szpinak , już wiem co jutro będzie na obiadek
Alex_M 19.02.2014 15:56
lubię takie dania :)
teresa18 18.02.2014 20:46
Świetne danie
iwi 18.02.2014 20:12
Pyszne danie
noninka77 18.02.2014 18:19
smacznie wygląda:)
Agata3 18.02.2014 17:25
lubię i to bardzo :)
Kuchenka 18.02.2014 17:19
super, podoba mi się :)
Mniam 18.02.2014 17:10
Proste i bardzo smaczne danie.
patryska76 18.02.2014 17:06
Świetnie danie ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak