Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z kurczakiem i żurawiną

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwujna pierś z kurczka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
makaron penne ok 300 gram
żurawina
wino czerwone wytrawne 90-100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z kurczakiem i żurawiną

Pierś z kurczaka myjemy, osączamy i kroimy w grubą kostkę.
Smażymy na oleju około 5 minut, a następnie dokładamy pokrojoną w kostkę cebule oraz przyprawy. Gdy kurczak się zarumieni dokładamy żurawinę. Całość podlewamy winem. Razem dusimy aż żurawina stanie się miękka.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, porcjujemy na talerze i polewamy naszym sosem.

Gromadzę przepisy od mojej rodziny i znajomych. Ten dostałam od koleżanki.
To inna odsłona kurczaka, szybka i prosta w przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.01.2014 00:06
Dobre jedzenie.
Ania84 11.11.2013 14:02
smakowicie sie prezentuje :)
aisoglam 11.11.2013 13:54
Apetycznie się prezentuje :)
Pyszota 11.11.2013 13:53
Interesujący przepis :)
Łucja 11.11.2013 13:37
wygląda doskonale :)
Lis 11.11.2013 13:34
Smaczny pomysł na obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak