Penne z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

    400 gram
  • pieczarki

    200 gram
  • szynka

    100 gram
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    2 łyżki
  • woda

    50 ml
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • zioła

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroic na plasterki, usmażyć na patelni, aż odparuje woda. Dodać oliwę i czosnek. Osobno podsmazyć szynkę i dodać do pieczarek, wlać wodę i poczekać aż połowa płynu odparuje. Wymieszać z przecierem pomidorowym i przyprawami. W międzyczasie ugotować makaron al dente. Ugotowany makaron polać sosem. Można posypać startym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat