Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 400 g
pieczarki 200 g
szynka 100 g
przecier pomidorowy 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
białe wino 50 ml
oliwa 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z grzybami

Pokrojone grzyby odparowujemy na suchej patelni, dodajemy oliwę i przecisnięty przez praske czosnek. Smażymy chwilę. Osobno podsmażamy szynkę i łaczymy z grzybami. dodajemy wino i gotujemy bez przykrycia, aż połowa wina odparuje. Mieszamy z przecierem pomidorowym i bazylią. dodajemy przyprawy. Makaron gotujemy al dente i odcedzamy. Wszystko razem mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak