Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z brokułami w sosie jogurtowo - serowym i prażonymi migdałami z fetą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

penne 200 g
śmietana 50 g
jogurt 100 g
serek topiony 100 g
czosnek 2
brokuły 200 g
sól szczypta
pieprz 1/4 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
feta 50 g
migdały 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z brokułami w sosie jogurtowo - serowym i prażonymi migdałami z fetą

Kroki postępowania

1
Na oliwie podsmażyć pokrojony czosnek. Dodać śmietanę i jogurt, wymieszać. Serek topiony pokroić w mniejsze kawałki i wrzucić na patelnię, mieszać do rozpuszczenia się. Oprószyć
Krok 1 - Penne z brokułami w sosie jogurtowo - serowym i prażonymi migdałami z fetą foto
2
Brokuły rozdzielić na małe różyczki i gotować 5 min. w osolonej wodzie. Dodać do sosu i delikatnie wymieszać.
Krok 2 - Penne z brokułami w sosie jogurtowo - serowym i prażonymi migdałami z fetą foto
3
Makaron penne ugotować al dente i również dodać na patelnię. Na koniec fetę pokroić w kostkę i dodać do makaronu z brokułami, wymieszać.
Krok 3 - Penne z brokułami w sosie jogurtowo - serowym i prażonymi migdałami z fetą foto
4
Posypać prażonymi migdałami.
Krok 4 - Penne z brokułami w sosie jogurtowo - serowym i prażonymi migdałami z fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 16.05.2013 19:55
fajne połączenie smaków
Marta1986 16.05.2013 17:51
pyszne,smaczne
Konczi 16.05.2013 17:45
lubię takie połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak