Penne z brokułami i tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    1/2 kg
  • brokuł duży

    1 szt
  • czosnek

    kilka ząbków
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • tuńczyk kawałki w oleju

    2 puszki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuńczyka odcedzamy, a zebrany olej wylewamy na patelnię- podsmażamy na nim pokrojony drobno czosnek- tak by był chrupiący.
Brokuły dzielimy na różyczki- krótko gotujemy w osolonej wodzie- dobrze odcedzamy.
Do podsmażonego czosnku dodajemy brokuły i tuńczyka- wszystko dobrze mieszamy- przyprawiamy do smaku.
Na koniec dodajemy ugotowany al dente makaron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 16.09.2013 09:46
coś dla mnie, uwielbiam brokuły
teresa18 30.07.2012 18:54
pyszne danie
kuklik 28.07.2012 18:08
wyśmienite
koala 21.06.2012 19:36
świetnie przyrządzone (:
reniatka 17.06.2012 09:34
lubie
Wacław 26.05.2012 10:24
b.smaczne danie !
Renata16 12.05.2012 14:21
extra,a do tego jeszcze z tuńczykiem mniam:)
Andysz 10.05.2012 21:30
pyszności;)
Natalia21 21.04.2012 16:19
przepyszne :)!
zdzichu 21.04.2012 15:01
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat