Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z bakłażanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron penne 50 dkg
bakłażan 1 szt
cukinia 1 szt
pieczarki 30 dkg
mąka pszenna 3 łyżki
masło 100 g
mleko 300 ml
Gałka muszkatołowa cała Prymat 1/4 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku
olej do smażenia
papryczka chilli 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z bakłażanem

Bakłażana pokroić w plastry i nasolić, żeby "się spocił".
Cukinię pokroić w plastry.
Obrać pieczarki i pokroić drobno.Posiekać bardzo drobno papryczkę chilli.
Na rozgrzanym oleju usmażyć razem cukinię, bakłażana, pieczarki, papryczkę chilli- składniki dorzucać stopniowo w miarę odparowywania wody.

Mąkę prażyć chwilę na gorącej patelni. Dodać masło i usmażyć zasmażkę. Rozprowadzić mlekiem energicznie mieszając. Doprawić solą, pieprzem, gałką i sokiem z cytryny.
Gorącym sosem zalać warzywa i wymieszać.
Ugotować makaron al dente.
Polewać penne gorącym sosem z warzywami. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 22.02.2013 10:57
smaczne danie
agnieszka214 05.10.2012 15:46
pyszności
Anna169Hosz 05.10.2012 15:06
Wygląda tak sobie ale smakuje wybornie- polecam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak