Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne w sosie szpinakowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 400 ml
masło 1 łyżka
śmietana 30% 200 ml
makaron penne 200 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Penne w sosie szpinakowym

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Na maśle podsmażamy liście świeżego szpinaku. Następnie szpinak przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem i zalewamy go kremówką. Podgrzewamy, aż śmietanka odpoaruje i zgęstnieje. Takim sosem szpinakowym polewamy makaron. Polecam wszystkim, szczególnie matkom karmiącym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 21.10.2014 13:19
smacznie i zdrowo
aginaa 08.10.2014 08:46
polecam wszystkim
Kejti 05.10.2014 00:22
Pysznie u Ciebie,uwielbiam makarony :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak