Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

penne w kremowym mięsno-szpinakowym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 200 Gram
passata pomidorowa Sztuka
cebula 1 Sztuka
czosnek 2 Ząbki
mięso mielone 300 Gram
serek topiony śmietankowy duży 1 Sztuka
szpinak 100 Gram
oregano Wg Uznania
ser żółty Do Posypania
sól i pieprz Do Smaku

Przepis i sposób przygotowania na: penne w kremowym mięsno-szpinakowym sosie

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja. Na goracej patelni szklimy pokrojony czonek i cebule. Dodajemy mieso, kiedy stanie sie biale dodajemy pomidory. Po 8 min dodajemy serek topiony i szpinak. Sos doprawiamy do smaku i podajemy z makaronem. Posypujemy serem zoltym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.04.2017 20:36
fajne danie
Ada-Gaba 05.04.2017 21:17
smaczne danie
anulka69 05.04.2017 09:04
fajne połączenie mięsa ze szpinakiem
mirosława4 04.04.2017 10:53
apetyczne to danie
Renata9 03.04.2017 22:45
Lubię takie obiadki
Róża1 03.04.2017 20:42
przepyszne danie :-)
agnieszka214 03.04.2017 18:54
Pycha obiad
Aleksandra/Olcia 03.04.2017 18:11
mniam,szybki i smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak