Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne spinaci

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 1 opakowanie
szpinak mrożony 300 g
cebula biała 1 szt
ząbki czosnku 3 szt
ser feta 1/2 opakowania
śmietana 18 proc 200 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwki zielone 10 szt
pomidory suszone Smak 6 szt
filet z kurczaka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Penne spinaci

Makaron ugotuj al dente.

Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż chwilę na oliwie.
Dodaj rozmrożony szpinak i zmiażdżony czosnek.

Filet pokrój w kostkę, dopraw solą, pieprzem, słodką papryką.
Podsmaż na złoty kolor na osobnej patelni.

Kiedy szpinak dobrze się podsmaży dodaj do niego pokrojone oliwki i suszone pomidory, pokrojony ser feta i śmietanę.

Chwilę podduś razem.

Dopraw całość sola i pieprzem.
Sos wymieszaj z ugotowanym makaronem.
Na wierzch nałóż podsmażoną kostkę z kurczaka


SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kluska_87 16.10.2014 16:10
dobry obiadek
Magda60 16.10.2014 13:36
swietne danie
Renata9 16.10.2014 13:17
pyszne jedzonko
bhb8 16.10.2014 13:00
dobre danie :)
Adam/ZUB3R 16.10.2014 12:33
smaczny makaron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak