Penne śmietanowe z selerem naciowym i marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    300 g
  • marchewka

    1 sztuka
  • seler naciowy

    2 łodygi
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • oliwa

    4-5 kropli
  • ser grana padano

    do starcia
  • szalotka

    1 sztuka
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
  • posiekane listki tymianku

  • Sól morska ziołowa Prymat w młynku

  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. na patelni rozgrzeewamy oliwe, dodajemy posiekana szalotke, seler naciowy i marchewkę w cienkie talarki. Podsmażamy kilka minut, zdejmujemy z patelni, wkladamy pokrojone drobno kawalki piersi kurczaka i podsmazamy, dodajemy nasze warzywa, i wszystko razem dusimy przez 15 minut z dodatkiem wody z makaronu. Na koniec dodajemy dwie łyżki smietany, doprawiamy do smaku solą pieprzem i tymiankiem. Na wierzch dodajemy starty ser grana padano :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 26.02.2015 06:36
pyszne danie
gibli 16.02.2015 20:45
coś dla mnie))
aginaa 07.01.2015 17:31
smaczny makaron

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat