Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne Rigata zapiekane z szynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 200 g
cebula 1 szt
czosnek 4 ząbki
śmietana 12% 200 g
woda 400 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
ketchup 4 łyżki
przecier pomidorowy 1 łyżka
makaron penne 400 rigate

Przepis i sposób przygotowania na: Penne Rigata zapiekane z szynką

Śmietanę mieszamy z wodą dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy : sól i pieprz oraz ketchup i przecier. Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut.
Makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego dorzucamy pokrojoną w małą kostkę cebulę oraz pokrojoną w kostkę szynkę wszystko mieszamy i na koniec zalewamy gotowym sosem.
Wstawiamy do piekarnika i ustawiamy na temperaturę 180 stopni pieczemy przez około 40 minut.
Gotowe - Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 26.08.2013 14:57
szybko i smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak