Penne neapolitana

Penne neapolitana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Makaron penne w stylu włoskim. Pyszne... i bardzo proste.

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Makaron z sosem

  • makaron penne

    150 g
  • pomidory w puszce

    1 puszka
  • czosnek ząbki

    2 sztuki
  • cebula

    0.5 sztuki
  • oliwa extra virgin

    1 łyżka
  • bazylia

    5 liści
  • sól

    0.5 łyżeczki
  • parmezan starty

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Czosnek i cebulę kroimy drobno i podsmażamy na oliwie, dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy solą. Sos gotujemy 3-5 minut. Do sosu dodajemy odcedzony makaron, mieszamy. Dekorujemy listkami bazylii, oraz parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat