penne jogurtowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pene

    35 dag
  • cebula

    1 szt
  • jogurt naturalny

    70 ml
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sól

  • wino białe wytrawne

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule kroimy w kostkę i dusimy w winie aż do miękkości. Po ostudzeniu miksujemy z jogurtem i szczyptą soli. Podgrzewamy na ogniu cały czas mieszając przez ok 2-3 minuty, następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy, odstawiamy.
Makaron ugotować w dużej ilości wody osolonej i po odcedzeniu wymieszać z sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 31.03.2013 23:10
super danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat