Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pelamida w czerwonym winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pelamida 1 kg
mąka 200 g
olej 150 g
masło 100 g
czosnek 3 ząbki
śmietana 200 g
wino czerwone 100 g
cytryna
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pelamida w czerwonym winie

Rybę oczyścić,zdjąć skórę,pokroić na małe kawałki ,skropić cytryną,posypać czosnkiem utartym z solą i obtoczyć w mące,usmażyć,następnie ścisło ułożyć w garnku,zalać szklanką śmietany rozrobionej z wodą i resztą mąki,gotować na wolnym ogniu,pod przykryciem,przed podaniem wlać wino,dodać masło,podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak