Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Peklowany kurczak w naleśniku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 6 szt
pierś z kurczaka 2 szt
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Peklowany kurczak w naleśniku

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w podłużne paski. Następnie przygotowujemy marynatę do peklowania: do miseczki wlewamy olej i dodajemy przyprawy: sól, pieprz, papryka, zioła, przyprawę do żeberek i dokładnie mieszamy, wkładamy kurczaka i odstawiamy do lodówki na około 15 minut.
Krok 1 - Peklowany kurczak w naleśniku foto
2
Następnie kurczaka należy usmażyć na złoty kolor - nie dodawałam oleju gdyż kurczak jest w marynacie.
Krok 2 - Peklowany kurczak w naleśniku foto
3
Na gotowe naleśniki kładziemy upieczonego kurczaka i zawijamy tak jak krokiety Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej,
Krok 3 - Peklowany kurczak w naleśniku foto
4
smażymy na oleju z dwóch tron na złoty kolor. Podajemy z warzywami
Krok 4 - Peklowany kurczak w naleśniku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 22.05.2013 22:53
Bardzo fajny przepis, muszę koniecznie go wypróbować.
dagmara020 09.08.2012 16:02
kolejny super przepis
Magula 03.08.2012 10:30
fajny przepisik
Renata22 30.07.2012 14:17
fantastyczny przepis, podoba mi się ;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak